Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Registers.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
beebem97  
#1 Posted : Friday, August 16, 2013 2:28:34 PM(UTC)
beebem97

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 8/16/2013(UTC)
Posts: 5

I followed the instructions that came with the LP conversion kit to the letter. Top burners work fine. The ignitor for the oven glows but the burner never lights. I believe all air is out of the lines as it took a few moments for each burner to light but they finally did. I don't hear any gas/air release coming from the oven burner nor do I smell any LP. HELP?
Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
HumboldtRepairMan  
#2 Posted : Friday, August 16, 2013 4:13:35 PM(UTC)
HumboldtRepairMan

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 7/16/2013(UTC)
Posts: 916

Did you change the regulator or orfice in it? Here's a video to help
https://www.youtube.com/watch?v=4fk8V6Mf9Vc
beebem97  
#3 Posted : Saturday, August 17, 2013 4:19:42 AM(UTC)
beebem97

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 8/16/2013(UTC)
Posts: 5

Flipped The regulator Cap To The Lp Position (Solid In, Hollow Out) And Reinstalled Per Instructions. Then Turned The Oven Burner Spud Down To The Lp Position As Instructed. Igniter Flows But No Evidence Of Gas Coming Out Of Burner When Turned On.
HumboldtRepairMan  
#4 Posted : Saturday, August 17, 2013 8:24:52 AM(UTC)
HumboldtRepairMan

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 7/16/2013(UTC)
Posts: 916

Check to make sure you have 120v going to the ignitor from the main board when pressing bake. Could be the ignitor is going bad, check it with an amp clamp it needs to pull at least 3 amps to release the safety valve. It may also have a safety valve issue perhaps.......
beebem97  
#5 Posted : Saturday, August 17, 2013 8:31:23 AM(UTC)
beebem97

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 8/16/2013(UTC)
Posts: 5

Originally Posted by: HumboldtRepairMan Go to Quoted Post
Check to make sure you have 120v going to the ignitor from the main board when pressing bake. Could be the ignitor is going bad, check it with an amp clamp it needs to pull at least 3 amps to release the safety valve. It may also have a safety valve issue perhaps.......



Will check that. Thanks a gob! This gives me some direction.:eek:
beebem97  
#6 Posted : Wednesday, August 21, 2013 12:39:40 PM(UTC)
beebem97

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 8/16/2013(UTC)
Posts: 5

Originally Posted by: beebem97 Go to Quoted Post
Will check that. Thanks a gob! This gives me some direction.:eek:


Checked igniter, I am getting 120v at the plug and there are no fault codes on the display panel yet the oven burner still doesn't light.
HumboldtRepairMan  
#7 Posted : Wednesday, August 21, 2013 3:59:32 PM(UTC)
HumboldtRepairMan

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 7/16/2013(UTC)
Posts: 916

120v at the ignitor when you put it in bake mode..........not the wall plug.
beebem97  
#8 Posted : Wednesday, August 21, 2013 4:05:02 PM(UTC)
beebem97

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 8/16/2013(UTC)
Posts: 5

Originally Posted by: HumboldtRepairMan Go to Quoted Post
120v at the ignitor when you put it in bake mode..........not the wall plug.



Yes sir. Had it in bake mode.
HumboldtRepairMan  
#9 Posted : Wednesday, August 21, 2013 4:10:56 PM(UTC)
HumboldtRepairMan

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 7/16/2013(UTC)
Posts: 916

If you have 120v at the bake ignitor and its not glowing or pulling 3amps you have a bad ignitor.
jeremey  
#10 Posted : Wednesday, August 21, 2013 4:29:46 PM(UTC)
jeremey

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 8/21/2013(UTC)
Posts: 3

Still cannot get the door on, the holes do not line up with anything. One manual we found said to put the packing pins in the hinge when removing the door. Number one:we do not have any pins; number two the door is off now.
I wonder if this an old, old oven although I have checked and rechecked the model number and it is correct.
Help!
Thank you:confused:
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.