Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

6 Pages«<456
New Topic Post Reply
Options
Go to last post Go to first unread
Kampkand  
#51 Posted : Tuesday, March 7, 2017 3:14:26 PM(UTC)
Quote
Kampkand

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 3/1/2017(UTC)
Posts: 8

Originally Posted by: Joe / APP Team Go to Quoted Post
Kampkand, That's a very likely possibility. You've checked or repaired everything else. it's a "sensitive" part and doesn't take much for it to malfunction. You would want to consider the Part number: AP4327312
Part number: AP4327312

that way you get a new wire harness, sensor and cover. Make sure you install all the parts. That way you have checked cleaned and repaired the drive system, and it should be quite awhile before you need anything else.



Ok thanks Joe, I have ordered that kit and will let you know what happens.
Joe / APP Team  
#52 Posted : Wednesday, March 8, 2017 5:03:17 AM(UTC)
Quote
Joe / APP Team

Rank: Advanced Member

Groups: Moderators
Joined: 7/14/2010(UTC)
Posts: 5,222

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Originally Posted by: Kampkand Go to Quoted Post
Ok thanks Joe, I have ordered that kit and will let you know what happens.


Kampkand,

OK, Good deal Thanks,
Kampkand  
#53 Posted : Wednesday, March 15, 2017 7:51:08 PM(UTC)
Quote
Kampkand

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 3/1/2017(UTC)
Posts: 8

Originally Posted by: Joe / APP Team Go to Quoted Post
Kampkand,

OK, Good deal Thanks,


Hey Joe, sorry I have been away for the last few days. I have installed the new parts and I can wash again, however it is limited to very small quantities of clothes. If I put too much in I get the F51 error code again. I'm thinking now that it's probably the rotor that is giving me grief now.

At this point I think I'm going to buy a new one, as the rotor is another $230.

Thanks again for all your help
Joe / APP Team  
#54 Posted : Thursday, March 16, 2017 5:31:00 AM(UTC)
Quote
Joe / APP Team

Rank: Advanced Member

Groups: Moderators
Joined: 7/14/2010(UTC)
Posts: 5,222

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Originally Posted by: Kampkand Go to Quoted Post
Hey Joe, sorry I have been away for the last few days. I have installed the new parts and I can wash again, however it is limited to very small quantities of clothes. If I put too much in I get the F51 error code again. I'm thinking now that it's probably the rotor that is giving me grief now.

At this point I think I'm going to buy a new one, as the rotor is another $230.

Thanks again for all your help


Kampkand, Sometimes that can happen, fortunately not very often. Was pretty sure after all the checks and rechecks you made the washer would be up and running. Sorry it didn't work out. Good Luck !!!
Kylew  
#55 Posted : Sunday, May 21, 2017 5:08:16 PM(UTC)
Quote
Kylew

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 5/21/2017(UTC)
Posts: 1

After taking agitator and tub out there was a small rag in the bottom of the washer. Cleaned all equipment and put back together. Still had the same error at either 26 minutes or 15 minutes. Troubleshooted for a while, putting machine into manual and going through each cycle, intermittently would kick out at the agitation cycle. Ended up watching a video on changing the rps sensor on the bottom of the machine and whilst taking apart, the first two bolts I took off were completely loose. Giving it a shot, I went no further, tightened the bolts and haven't had an issue since. Works like new and didn't have to buy any parts. Thinking those loose bolts may have been setting the sensor off thinking it was uneven load. All good now. Back to washing blankets and comforters.
Joe / APP Team  
#56 Posted : Monday, May 22, 2017 5:26:42 AM(UTC)
Quote
Joe / APP Team

Rank: Advanced Member

Groups: Moderators
Joined: 7/14/2010(UTC)
Posts: 5,222

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Originally Posted by: Kylew Go to Quoted Post
After taking agitator and tub out there was a small rag in the bottom of the washer. Cleaned all equipment and put back together. Still had the same error at either 26 minutes or 15 minutes. Troubleshooted for a while, putting machine into manual and going through each cycle, intermittently would kick out at the agitation cycle. Ended up watching a video on changing the rps sensor on the bottom of the machine and whilst taking apart, the first two bolts I took off were completely loose. Giving it a shot, I went no further, tightened the bolts and haven't had an issue since. Works like new and didn't have to buy any parts. Thinking those loose bolts may have been setting the sensor off thinking it was uneven load. All good now. Back to washing blankets and comforters.

Kylew, GREAT !!! We're glad to know you're machine is up and running. We had a feeling you would find the problem and have it repaired in no time. Your update information should be helpful to those that read the repair forum when trying to repair their "Cabrio" style washer. Thanks Again,
Guest  
#57 Posted : Thursday, April 1, 2021 5:43:37 PM(UTC)
Quote
Guest

Rank: Guest

Groups:
Joined: 8/10/2018(UTC)
Posts: 0
United States
Location: 99556

Hi Everyone I have an issue with Maytag bravos xl washer with an f51 error.I did replaced RPS and still getting this error.When washer on spinning cycle I noticed vibration sounds like it shifting every 5 seconds .
Guest  
#58 Posted : Thursday, April 1, 2021 5:46:14 PM(UTC)
Quote
Guest

Rank: Guest

Groups:
Joined: 8/10/2018(UTC)
Posts: 0
United States
Location: 99556

Hi Everyone I have an issue with Maytag bravos xl washer with an f51 error.I did replaced RPS and still getting this error.When washer on spinning cycle I noticed vibration sounds like it shifting every 5 seconds .
Quick Reply Show Quick Reply
Users browsing this topic
6 Pages«<456
New Topic Post Reply
Forum Jump  
You can post new topics in this forum.
You can reply to topics in this forum.
You can delete your posts in this forum.
You can edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You can vote in polls in this forum.