Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
boschbroken  
#1 Posted : Monday, August 3, 2020 11:07:12 AM(UTC)
boschbroken

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 8/3/2020(UTC)
Posts: 0
United States
Location: CA

Hi All,

My Bosch dishwasher has been acting up with cycle stopping after a little while with either 'Clean' light lit but dishes dirty or all light off. When I look at the errors (Hold < amd > down, press Power, press >) it shows a flashing Sanitized light.

Unfortunately, I am not sure if this indicates a Heating Error or No Error. Can anyone help?


Incidentally, I have replaced the Turbidity sensor and recently the control board.

Thanks!
Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
boschbroken  
#2 Posted : Monday, August 3, 2020 11:24:42 AM(UTC)
boschbroken

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 8/3/2020(UTC)
Posts: 0
United States
Location: CA

I have some more info. I ran a test cycle which completed in 20-25 mins. The Sanitized led is blinking, an inch of so of soapy water in the tub. When I opened the door, there was lot of steam and DW seemed pretty hot. Could that be an indication of NTC sensor failure?

boschbroken  
#3 Posted : Sunday, August 9, 2020 3:35:20 PM(UTC)
boschbroken

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 8/3/2020(UTC)
Posts: 0
United States
Location: CA

(Am I here by myself?)

I took the DW apart intending to replace the NTC sensor. Unfortunately, this thing looks nothing like any of the Bosch DW videos where they show replacement of NTC sensor. I couldn't even locate it. Maybe I need to disassemble the circulation pump.

I did find a folded piece of paper which showed the wiring diagram, self-diagnostics procedure and error codes. According to this sheet, when Sanitized LED is blinking, it could mean E01, E02 or E03. The remedy is "Change power-module (base)".

I think Power module is the same as Control module which I already replaced. Same diagnostics error code with both boards.

As much as I think this should be something easy to fix, my wife's patience has run out. I may just have to get a new DW.
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.