Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

9 Pages<12345>»
New Topic Post Reply
Options
Go to last post Go to first unread
ws6s  
#21 Posted : Monday, December 26, 2011 5:04:55 PM(UTC)
Quote
ws6s

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 2/10/2010(UTC)
Posts: 53

gene do i have to defrost the freezer,if so best way to go about it.
Gene  
#22 Posted : Tuesday, December 27, 2011 12:40:10 PM(UTC)
Quote
Gene

Rank: Advanced Member

Groups: Senior Expert, Administrators
Joined: 7/19/2007(UTC)
Posts: 27,455

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
You can partially defrost the coils to make easier access to the parts to test, but the overtemperature thermostat must be frozen.

Gene.
ws6s  
#23 Posted : Wednesday, December 28, 2011 9:09:46 AM(UTC)
Quote
ws6s

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 2/10/2010(UTC)
Posts: 53

ok gene so i semi defrosted the freezer and cant seem to get a reading from the overtemperature thermostat ?
ws6s  
#24 Posted : Wednesday, December 28, 2011 12:43:17 PM(UTC)
Quote
ws6s

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 2/10/2010(UTC)
Posts: 53

im gonna just unplug it and let it melt down and fire it up again to see what happens

.gene why am i having a problem with the freezer when my original issue was the express thaw before i changed the motherboard.

todd.
Gene  
#25 Posted : Thursday, December 29, 2011 1:37:59 PM(UTC)
Quote
Gene

Rank: Advanced Member

Groups: Senior Expert, Administrators
Joined: 7/19/2007(UTC)
Posts: 27,455

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Todd,

If the overtemperature thermostat is open (infinite reading while it's cold) then this part is the culprit.

On your question "why did it happen" I don't have any good answer.

- The overtemperature thermostat Part number: AP3884317
Part number: AP3884317



Gene.
ws6s  
#26 Posted : Thursday, December 29, 2011 2:05:24 PM(UTC)
Quote
ws6s

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 2/10/2010(UTC)
Posts: 53

ok thank you gene

Gene.
Gene  
#27 Posted : Thursday, December 29, 2011 2:21:40 PM(UTC)
Quote
Gene

Rank: Advanced Member

Groups: Senior Expert, Administrators
Joined: 7/19/2007(UTC)
Posts: 27,455

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
You are welcome. Keep us posted.

Gene.
ws6s  
#28 Posted : Friday, December 30, 2011 7:06:41 AM(UTC)
Quote
ws6s

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 2/10/2010(UTC)
Posts: 53

gene i swapped out the new main board with the old one
and now the freezer is operating as it should.the express thaw is still malfunctioning .i guess the new replacement main board is either wrong or bad.todd :confused:
ws6s  
#29 Posted : Friday, December 30, 2011 10:49:13 AM(UTC)
Quote
ws6s

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 2/10/2010(UTC)
Posts: 53

2:45 pm / now nothing is working gene.temps are spiking
ws6s  
#30 Posted : Friday, December 30, 2011 11:00:24 AM(UTC)
Quote
ws6s

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 2/10/2010(UTC)
Posts: 53

gene i just setup a reship for another main board.
Quick Reply Show Quick Reply
Users browsing this topic
9 Pages<12345>»
New Topic Post Reply
Forum Jump  
You can post new topics in this forum.
You can reply to topics in this forum.
You can delete your posts in this forum.
You can edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You can vote in polls in this forum.