Discuss

Help

 in

Washer Repair

. "

Washer works fine except agitator is just moving very little as if belt has jumped off need to know how

..."
 
 
Register | FAQ's | New Posts | Today's Posts | Extras
Appliance Repair Forum > Appliance Repair Help > Washer Repair » Help

Post New Thread  Reply By reading any content on this site you agree to AppliancePartsPros.com, Inc. disclaimer and Terms of Use.
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 08-29-2009, 11:18 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10
debhug is on a distinguished road
Default Help
Brand: GE   Age: 1 - 5 years   

Appliance Parts from AppliancePartPros.com


Washer works fine except agitator is just moving very little as if belt has jumped off need to know how to open the washer up to find out if thats the problem need suggestions plz 7 cycle 2 wash spin speed if that helps

Reply With Quote
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
  #2 (permalink)  
Old 08-29-2009, 11:30 AM
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,641
applianceman is on a distinguished road
Default

We need the model number for more accurate advice but the first thing to do is to try to turn the agitator by hand and if you can turn it the agitator coupling is bad. Pull the agitator up and out of the washer. Once off the agitator is right under the agitator attached to the transmission shaft with a 7/16 bolt. Clothes Washer Repair Guide
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 08-30-2009, 11:30 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10
debhug is on a distinguished road
Default re help

The model number is WJSR2070B2WW the agitator isnt responding as it should and moves too much when on the off mode ....it seems that the belt is still in tact cant get the washer open to check for sure....it seems it has dislodged from what holds it in place ...hope u understand this explanation .....what do i do to get the agitator off to check for dislodging because it does move but not like it should ....tyvm for any help with this cant afford a repairman must attempt to fix this myself
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 08-30-2009, 11:35 AM
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,641
applianceman is on a distinguished road
Default

This is the part I think is your problem Part Details - GE Coupling, Agitator, part number: WH49X10042

Just pull the agitator up and you should see this part. If your can turn it by hand it is bad.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 08-30-2009, 11:44 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10
debhug is on a distinguished road
Default

i cant get agitator off it wont come up ...is there something i need to do besides just pullup on it ....thanks Debbie
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 08-30-2009, 01:43 PM
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,641
applianceman is on a distinguished road
Default

No, it just pulls off but it may be hard.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 08-31-2009, 08:42 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10
debhug is on a distinguished road
Default

ok got the agitator off and the coupling screw or bolt is rusty ...when u said if i move it by hand its band...do u mean if i turn the whole thing its bad because the coupling isnt moving ...is it possible the agitator just worked itself loose from the coupling or jumped off ...its very dirty in there would cleaning it lock back into postion ???
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 08-31-2009, 08:57 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10
debhug is on a distinguished road
Default

i removed the coupling and it and the transmission shaft is caked with what i assume is soap scum so am cleaning all components then going to try putting it back together..then will know if its the coupling ...but it only movrs in circle with transmission shaft it doesnt slide on its own
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 08-31-2009, 09:17 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10
debhug is on a distinguished road
Default Now what ???

alright i cleaned it all put it back on coupling and agitator all it is doing is slowly turning ...but it spins fine so im thinking its not the belt or the transmission ...would replacing the coupling make it move from side to side like its suppose to when its washing ?????
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 08-31-2009, 11:58 AM
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,641
applianceman is on a distinguished road
Default

Yes the coupling may be your problem. When you got the agitator off did you try to turn the coupling by hand? If it will turn by hand the coupling is striped out. Does this machine spin or are you only having problems with wash?
Reply With Quote
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 08:42 PM.

The content on this web site is for informational purposes only and is not intended to replace an on-site diagnosis from a qualified appliance service technician. By reading any content on this site you agree to AppliancePartsPros.com , Inc. disclaimer and Terms of Use.
Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17