Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

New Topic Post Reply
Options
Go to last post Go to first unread
chatenever  
#1 Posted : Thursday, December 14, 2017 6:51:55 AM(UTC)
Quote
chatenever

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 11/20/2016(UTC)
Posts: 5

Display is not illuminated. Keypad beeps when touched. I can turn on oven light and timer from keypad. I've got 24V out of transformer, so that proves that the transformer and the Control Thermal Fuse are good. I'm ready to order a new control panel, but I just wanted to check with you guys/gals to make sure that there is nothing else that I might be missing as a possible cause. Is there?

Thanks in advance for the help. Bob
Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
ThatGuy  
#2 Posted : Thursday, December 14, 2017 1:48:49 PM(UTC)
Quote
ThatGuy

Rank: Advanced Member

Groups: Expert
Joined: 7/27/2010(UTC)
Posts: 1,395

Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)
Are the controls locked ? Check the owners manual for how to unlock .

http://shared.whirlpoolc...0Guide%20-%208304075.pdf

page 6
chatenever  
#3 Posted : Thursday, December 14, 2017 4:25:05 PM(UTC)
Quote
chatenever

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 11/20/2016(UTC)
Posts: 5

I don't know what you mean by locked. My original request may have been confusing because all of the "symptoms" appearing after my name were added by the forum, not by me. My screen is black. The keypad works to set the timer and to turn on the oven light. Nothing else works as far as I can tell (the screen is blank)..
bob
ThatGuy  
#4 Posted : Friday, December 15, 2017 7:58:05 AM(UTC)
Quote
ThatGuy

Rank: Advanced Member

Groups: Expert
Joined: 7/27/2010(UTC)
Posts: 1,395

Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)
Page 6 of the owners manual explains locked.

Have you tried disconnecting the power for 10 minutes?
ThatGuy attached the following image(s):
locked.JPG
chatenever  
#5 Posted : Friday, December 15, 2017 8:10:13 AM(UTC)
Quote
chatenever

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 11/20/2016(UTC)
Posts: 5

It does not appear from the description that the screen would go blank from being in "locked" mode. Going through the "unlock" does nothing.

I did shut off power (several times), with no result. I also disconnected and reconnected the many wiring harnesses on the board, as well as the ground wire. No result.

I could not locate a new board. They appear to be on back-order from the manufacturer. I ordered a remanufactured board from partsimple.com. I hope it works.

Thanks for replies That Guy.
chatenever  
#6 Posted : Thursday, December 21, 2017 7:41:37 AM(UTC)
Quote
chatenever

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 11/20/2016(UTC)
Posts: 5

The remanufactured control board worked perfectly! Way to go PartSimple!
Quick Reply Show Quick Reply
Users browsing this topic
New Topic Post Reply
Forum Jump  
You can post new topics in this forum.
You can reply to topics in this forum.
You can delete your posts in this forum.
You can edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You can vote in polls in this forum.