Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
BillyTanksley  
#1 Posted : Friday, November 10, 2017 10:23:21 AM(UTC)
BillyTanksley

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 11/10/2017(UTC)
Posts: 2

I have an older Kenmore elite that works great as long as I have a fan blowing directly on the compressor. The condenser fan appears to work. It just doesn't keep the compressor from overheating. It is pulling air through the bottom, but not enough to cool compressor. I have cleaned it out good underneath. I put a meter on the compressor and it appears to be good. Can the condenser fan be weak but appear to be working fine? What else could it be? Thanks
Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
ThatGuy  
#2 Posted : Saturday, November 11, 2017 12:50:15 PM(UTC)
ThatGuy

Rank: Advanced Member

Groups: Expert
Joined: 7/27/2010(UTC)
Posts: 1,395

Could you post a picture or vid of your compressor area and fan?

Are you running it with the back cover in place?
BillyTanksley  
#3 Posted : Saturday, November 11, 2017 2:49:11 PM(UTC)
BillyTanksley

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 11/10/2017(UTC)
Posts: 2

Having trouble uploading photos but back cover is off. Condenser fan has been taken out, portable fan mostly aimed at compressor is working fine. If I turn that fan off, it overheats. Basically, I have the fridge pulled away from the wall with a fan blowing on it. Any help is appreciated.
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.