Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
briand805  
#1 Posted : Thursday, October 12, 2017 5:02:59 PM(UTC)
briand805

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 4/21/2011(UTC)
Posts: 4

Hello.
Edit age of unit. washer is at least 2 years old.
I purchased yesterday a Ge top load washer model gtwn4950l0ws for $60 Yesterday Of the facebook market place from a woman who assured me several times the washer had no issues. Well I learned on my first test run that was not the case. The washer began making a not great noise during the spin cycle. a banging almost if unbalanced but didnt appear to be.
So today took it apart and had a look. It would appear the tub/ tub bearing isn't seated on the shaft all the way? there is a bit of oil i see also.
EDIT: I also am seeing what i guess may have been dried oil in the bottom of the unit radiating outward.
https://drive.google.com/file/d/...bWhBSTA/view?usp=sharing

Everything else looked ok. the belt, straps and suspension seemed ok.

Any help/advice would be greatly appreciated. Thank you for your time.
Photo of shaft:
https://drive.google.com/file/d/...YzVyXzQ/view?usp=sharing
Video of spin cycle noise.
https://drive.google.com/file/d/...aEFrLUU/view?usp=sharing
Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.