Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
TxDan  
#1 Posted : Sunday, March 19, 2017 8:07:55 PM(UTC)
TxDan

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 3/19/2017(UTC)
Posts: 3

Hi Guys,

I have a 4-5 years old G.E. Advantium 120 Microwave Confection Oven that is giving me fits. Starts out after family gather, it just was dead. Replaced the Magnetron Overheat switch and power came back. Tested oven and it worked but buzzing loudly and Thermal blew in 5 minutes as it got hot, very Hot. Pulled oven out and Magnetron over 250F and loud buzzing. Ordered new thermal and relaxed. Got power back and Transformer was buzzing in clock mode. Power to Transformer in clock mode with no program running. Ordered new thermal with new transformer and Magnatron. Two days later when new parts arrived, installed Transformer and Magnatron. Power still on when it clock mode so got advise and installed control board. Oven now has stopped power to transformer and is acting correctly but not heating when I program use. Replaced capacitor and diode. Still does not get hot. Gets 4 & 8 amps out of transformer. New Transformer, Magnatron, Control (Relay PCB) board, Capacator & Diode. All I can think that might be wrong is the Power PCB board? Suggestions?

Dan
Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.