Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
bfamily  
#1 Posted : Sunday, March 5, 2017 5:32:33 PM(UTC)
bfamily

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 3/5/2017(UTC)
Posts: 1

We bought and had our GE Profile Microwave, model #PEM31SM4SS, installed in May of 2013. Today, I discovered that the microwave was dead.
I checked all the fuses, they were all fine.
I checked all the GFI outlets, they were all fine.
So I removed the microwave and plugged it in into a different outlet and it was still dead. Just to be sure, I plugged something else into the outlet where the microwave had been and it works. Clearly, the microwave is dead. After less than for years. Any idea/thoughts would be extremely welcome.
Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
ThatGuy  
#2 Posted : Monday, March 6, 2017 9:07:48 AM(UTC)
ThatGuy

Rank: Advanced Member

Groups: Expert
Joined: 7/27/2010(UTC)
Posts: 1,395

When you said you checked the fuses, are you talking about the one inside the microwave (MW) ?

I usually start by checking the cord all the way into the microwave.

Then I check the power connector and fuse. If they all test good, I check for power at the main circuit board.

If I have power up to it, but the MW is still dead, you know its in the board.
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.