Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
RVinBad  
#1 Posted : Tuesday, November 5, 2013 11:29:03 PM(UTC)
RVinBad

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 1/18/2011(UTC)
Posts: 1

I have a dual Lennox heat pump (14HPX), gas furnace (G40UH(X) system. Units were installed in 2010. All worked fine until October 2013, then gas furnace failed to come on when outside temperature was < 40 F.

System is supposed to switch seamlessly from heat pump to gas furnace when the balance point is reached. It does not do so. In order to get the gas furnace to work, we have to change the System switch from Auto to Emergency (EM) Heat.

On warmer mornings, with the outside temperature >40 F, the heat pump (which is outside) supplies warm air. On colder mornings, the heat pump won't work and the gas furnace (in the garage) won't kick in automatically, so we wake to a COLD house.

I've checked the LEDs, and they indicate power on (simultaneous slow flash), but no heating demand initiated from the programmable thermostat. When we select EM heat, the LEDS show a simultaneous fast flash, and we're getting heat from the gas furnace (because the heat pump is by-passed).

Any ideas on what's causing this problem greatly appreciated.
Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.