Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Scott SS115  
#1 Posted : Friday, May 27, 2011 5:51:44 AM(UTC)
Scott SS115

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 8/11/2010(UTC)
Posts: 4

Our 6 year Kenmore Coldspot refridg started making a clicking sound from the compressor area. I hear a fairly loud click and the compressor wants to start and runs about 5 seconds, then another click then nothing but the hum of the compressor fan for 2 1/2 minutes and it starts all over. What could be the issue? Compressor or the start relay? How can I troubleshoot.

Thanks in advance.
Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
richappy  
#2 Posted : Friday, May 27, 2011 7:04:17 AM(UTC)
richappy

Rank: Advanced Member

Groups: Senior Expert
Joined: 9/10/2007(UTC)
Posts: 9,586

Your compressor is shutting down on it's overload, possibly a bad start device. I would take a picture of where the wires go to the start device behind the compressor side cover, then order a new one, AP3108669 and wire it per the picture.
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.