Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
fcarrelli  
#1 Posted : Tuesday, September 7, 2010 5:56:53 AM(UTC)
fcarrelli

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 9/7/2010(UTC)
Posts: 7

My oven broiler automatically starts when I turn on the breaker and shows error codes E1 F2 after approx 60 seconds. I am not able to stop the oven or do any other functions using the touchpad. I have checked the ribbon connection between the touchpad and the control panel and it appears to be ok .
Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
Joe / APP Team  
#2 Posted : Tuesday, September 7, 2010 6:30:03 AM(UTC)
Joe / APP Team

Rank: Advanced Member

Groups: Moderators
Joined: 7/14/2010(UTC)
Posts: 5,222

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Originally Posted by: fcarrelli Go to Quoted Post
My oven broiler automatically starts when I turn on the breaker and shows error codes E1 F2 after approx 60 seconds. I am not able to stop the oven or do any other functions using the touchpad. I have checked the ribbon connection between the touchpad and the control panel and it appears to be ok .


Fcarelli,


Your fail code(F2 E1) indicates that the ERC(control) is not seeing the touchpad assembly.

If you have checked the ribbon connection as you mentioned.

You should start by replacing the control panel.

It is the most common problem for your complaint.
(90% of the time).

There is a slight possibility that your failure is in the control, but I would not start there.

Part number: AP3044252
Part number: AP3044252


Good Luck,
:) :) :)
fcarrelli  
#3 Posted : Sunday, September 12, 2010 2:42:22 PM(UTC)
fcarrelli

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 9/7/2010(UTC)
Posts: 7

I did what you suggested and ordered and replaced the touchpad assembly. I still get the same error codes.
Joe / APP Team  
#4 Posted : Monday, September 13, 2010 5:50:58 AM(UTC)
Joe / APP Team

Rank: Advanced Member

Groups: Moderators
Joined: 7/14/2010(UTC)
Posts: 5,222

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Originally Posted by: fcarrelli Go to Quoted Post
I did what you suggested and ordered and replaced the touchpad assembly. I still get the same error codes.


If you're sure, you have the touchpad assembly ribbon installed and connected properly,

You will need the ERC(control board).

Part number: AP3175501
Part number: AP3175501


Hopefully, you are not in that 10%, that need both the ERC and the Touchpad assembly.

UserPostedImage UserPostedImage UserPostedImage
fcarrelli  
#5 Posted : Thursday, September 16, 2010 4:40:24 PM(UTC)
fcarrelli

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 9/7/2010(UTC)
Posts: 7

Well, I put in a new control board, first with the old touchpad and then with a new touchpad and the symptoms are exactly the same . Same error codes (E1 F2) after 60 seconds.
Joe / APP Team  
#6 Posted : Friday, September 17, 2010 5:50:56 AM(UTC)
Joe / APP Team

Rank: Advanced Member

Groups: Moderators
Joined: 7/14/2010(UTC)
Posts: 5,222

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Originally Posted by: fcarrelli Go to Quoted Post
Well, I put in a new control board, first with the old touchpad and then with a new touchpad and the symptoms are exactly the same . Same error codes (E1 F2) after 60 seconds.


I can only guess,

If you're sure, you have the new parts installed together,

If you're sure, you have the touchpad ribbon installed properly,

If you're sure, the ribbon is not twisted, creased,and all tracers are solid, not a dotted line(s).

Then one of the new parts would be bad "in the box".

Here is a copy of the Technical Data sheet, so you can varify the codes your control uses and have a better understanding of the control / touchpad operation.


http://www.servicematters.com/d...0Sheet%20-%204455474.pdf

:confused: :confused: :confused:
fcarrelli  
#7 Posted : Friday, September 17, 2010 1:55:53 PM(UTC)
fcarrelli

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 9/7/2010(UTC)
Posts: 7

I think that I may have a bad touchpad ribbon . It is creased .
Joe / APP Team  
#8 Posted : Friday, September 17, 2010 2:01:33 PM(UTC)
Joe / APP Team

Rank: Advanced Member

Groups: Moderators
Joined: 7/14/2010(UTC)
Posts: 5,222

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Originally Posted by: fcarrelli Go to Quoted Post
I think that I may have a bad touchpad ribbon . It is creased .


Yes,

You have a bad touchpad, if it has a crease in it,

The tracer(silver strip) is weak or broken,

Return and order another assembly.

:cool: :cool: :cool:
fcarrelli  
#9 Posted : Wednesday, September 22, 2010 3:45:11 PM(UTC)
fcarrelli

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 9/7/2010(UTC)
Posts: 7

Well, I just received the new touchpad and installed it and that took care of the problem. After comparing the new part with the prior part that was sent me, I can definitely tell the prior part sent me was used. Because I was originally sent a bad used part I then ordered the additional $275.00 control board that I am now sending back. This would have been fixed weeks ago if I was sent a new part to begin with. I am suprised that conrtols are not in place to avoid issues like this. I will say that when I called about the bad part, customer service was very helpful and immediately arranged for the new part to be sent and did not require return of the old part . Sorry that I am venting to you. You have been very helpful throughout this process. Thanks for all your help .
Joe / APP Team  
#10 Posted : Thursday, September 23, 2010 5:20:50 AM(UTC)
Joe / APP Team

Rank: Advanced Member

Groups: Moderators
Joined: 7/14/2010(UTC)
Posts: 5,222

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Originally Posted by: fcarrelli Go to Quoted Post
Well, I just received the new touchpad and installed it and that took care of the problem. After comparing the new part with the prior part that was sent me, I can definitely tell the prior part sent me was used. Because I was originally sent a bad used part I then ordered the additional $275.00 control board that I am now sending back. This would have been fixed weeks ago if I was sent a new part to begin with. I am suprised that conrtols are not in place to avoid issues like this. I will say that when I called about the bad part, customer service was very helpful and immediately arranged for the new part to be sent and did not require return of the old part . Sorry that I am venting to you. You have been very helpful throughout this process. Thanks for all your help .



Carrelli,

I'm just Glad we got it right, this time,

And you're up and running, That's the important part.

We're happy, that you appreciate the work of the Repair Forum, and our Customer Service Teams, they work very hard at their jobs.

As for parts, I have had the same situation, myself.

I know how frustrating it is, and wish I could do something about it, so I don't mind the venting.

Good Luck,

:) :) :)
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.