Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

2 Pages<12
New Topic Post Reply
Options
Go to last post Go to first unread
Nealu  
#11 Posted : Friday, January 29, 2016 1:32:11 PM(UTC)
Quote
Nealu

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 11/4/2015(UTC)
Posts: 9

I have replaced the sensor. Purchased from Appliancepartspro. I really don't know what to do other than just live with the situation. Unit was $1800 and it should have lasted longer for that amount of money.
Guest  
#12 Posted : Monday, March 29, 2021 5:22:51 PM(UTC)
Quote
Guest

Rank: Guest

Groups: Registered
Joined: 8/10/2018(UTC)
Posts: 0
United States
Location: 99556

Hi, we have. GE Profile oven and just replaced the temperature probe, however we still have the same problem. In Convection mode it works fine, however, in Bake mode, the oven heats to the desired temperature, but does not hold that temperature and often looses about 50 degrees in a very short period of time. I noticed above, that there was mention of possibly replacing the Control Board. Can anyone let me know if that fixed the problem, or anything else I should check or do first?
Guest  
#13 Posted : Monday, March 29, 2021 5:38:05 PM(UTC)
Quote
Guest

Rank: Guest

Groups: Registered
Joined: 8/10/2018(UTC)
Posts: 0
United States
Location: 99556

Hi, we have. GE Profile oven and just replaced the temperature probe, however we still have the same problem. In Convection mode it works fine, however, in Bake mode, the oven heats to the desired temperature, but does not hold that temperature and often looses about 50 degrees in a very short period of time. I noticed above, that there was mention of possibly replacing the Control Board. Can anyone let me know if that fixed the problem, or anything else I should check or do first?
Gene  
#14 Posted : Monday, March 29, 2021 7:51:17 PM(UTC)
Quote
Gene

Rank: Advanced Member

Groups: Senior Expert, Administrators
Joined: 7/19/2007(UTC)
Posts: 27,455

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Dear Guest.
What is the compete model number of the oven?
How did you measure the temperature in the oven?
Thank you.
Guest  
#15 Posted : Monday, May 3, 2021 4:21:50 PM(UTC)
Quote
Guest

Rank: Guest

Groups: Registered
Joined: 8/10/2018(UTC)
Posts: 0
United States
Location: 99556

I fixed it. After changing the control board and temperature sensor, it was fixed when I put in a new igniter. The igniter works when cold, but not after it heats up. In hindsight I realize the sound of the gas "luffing" was a symptom of igniter failure.
Quick Reply Show Quick Reply
Users browsing this topic
2 Pages<12
New Topic Post Reply
Forum Jump  
You can post new topics in this forum.
You can reply to topics in this forum.
You can delete your posts in this forum.
You can edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You can vote in polls in this forum.