Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
DiyGreg  
#1 Posted : Monday, February 22, 2021 3:24:04 PM(UTC)
DiyGreg

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 2/22/2021(UTC)
Posts: 0
United States
Location: TN

I have a Samsung microwave (Model# ME21H9900AS), it is showing an e83 code. This was purchased several years ago but never installed until recently. It worked fine for several weeks then made a tone/code about 2 hours after being used. I unplugged and reset with no issues, now it's very random, one time I shut the door, other times it will sit for several hours then code. Now it will not always reset right away, when I plug it back in, it will display "set time" but buttons do not work, then it shows e83 for a few seconds then displays a 0, I can unplug it again and it works fine for a while. If it codes after sitting for a while the E83 will stay on the display. I checked the door switches, the top and bottom are closed with the door closed, the middle is closed with the door open. I opened and closed the door several times to check operation, and had no problems. Any recommendations will be appreciated.

Edited by user Monday, February 22, 2021 7:49:10 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.