Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
beltron5000  
#1 Posted : Wednesday, September 6, 2017 2:15:49 PM(UTC)
beltron5000

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 9/6/2017(UTC)
Posts: 2

Hello! I just replaced my drum support spider on my Samsung washer. Now when I try to start it, the washer hums then flashes code IE. Also door locks and will not open. I've unplugged it and plugged it back in, cycled through washes and still does the same thing, it just doesn't work. I know the code means out of balance but I'm at a lost here and don't know what's wrong. Please help. :(

Samsung washer vrt WF210ANW/XAA
Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
brobriffin  
#2 Posted : Thursday, September 7, 2017 5:02:11 AM(UTC)
brobriffin

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 6/13/2014(UTC)
Posts: 781

Does the drum turn freely by hand?

Did you encounter any issues when reassembling the unit?

Is the rotor completely seated onto the driveshaft?

Is the wiring harness completely plugged into the stator and rotor position sensor?

Is the rotor position sensor ajar?
beltron5000  
#3 Posted : Friday, September 8, 2017 1:57:01 AM(UTC)
beltron5000

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 9/6/2017(UTC)
Posts: 2

Thanks, found a plug that was bent. Adjusted it and now the washer is fixed.
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.