Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
lipskidder  
#1 Posted : Thursday, October 27, 2016 1:08:03 PM(UTC)
lipskidder

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 10/27/2016(UTC)
Posts: 4

Hi. For a week our stackable dryer (417.94802301) starting up slowly with a whir then tumbled fine. It normally starts right away. Then suddenly it stopped doing anything when twisting the rotary knob. I took it apart thinking it was a thermostat issue (i know, i know, it's when i was reading up on at the time) but realized it wasn't. A few days later (while waiting for the wrong ordered part to arrive) I put the machine back together and to my surprise it started slowly again. I opened the door to try it again and now it's starting immediately again like nothing ever happened. What's going on? haha It's driving me nuts...
Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
lipskidder  
#2 Posted : Friday, November 4, 2016 8:57:39 PM(UTC)
lipskidder

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 10/27/2016(UTC)
Posts: 4

Help, please? I can't find anything on this kind of situation.
ThatGuy  
#3 Posted : Saturday, November 5, 2016 11:38:47 AM(UTC)
ThatGuy

Rank: Advanced Member

Groups: Expert
Joined: 7/27/2010(UTC)
Posts: 1,395

The possibilities I can think of:

The belt is loose and slips. Worn belt, weak idler pulley spring, bent bottom of the dryer.

Motor start switch having problems. Lint built up in actuator, contacts damaged inside, its trying to start on its "run" winding.

Rear bearing, front glides, idler pulley makes drum hard to turn. Causes motor to start slow then overheat.
lipskidder  
#4 Posted : Monday, November 7, 2016 1:50:30 PM(UTC)
lipskidder

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 10/27/2016(UTC)
Posts: 4

Thanks for the response.

The thing is when you start it after a while of non use it has that really slow start. It hums and sounds like it is starting to turn. Sometimes it starts up after a couple of seconds, and sometimes it stops humming and nothing happens. BUT, you wait a minute or two and it starts up immediately like nothing has happened. Also, once it is going and finished a cycle, and you realize your clothes are still damp it starts up immediately. Almost like something was warmed up as opposed to a cold start. I don't get it. The motor works, I mean it's turning and the belt isn't making noise and I just removed the drum and belt to examine behind and everything came of and was replaced as it always was. I always vacuum everything out when I open the machine so lint is minimal if even there. I am stumped.
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.