Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
jman02  
#1 Posted : Wednesday, November 22, 2017 5:42:56 PM(UTC)
jman02

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 3/3/2012(UTC)
Posts: 2

Having an issue with my gas water heater pilot on my 11 year old 50 gallon Kenmore Power Miser 12 model 153.331544. Pilot always go out when burner shuts off. No issues with lighting the pilot. But I change temperature setting to hot, burner fires up, stays on for about 10 minutes, burner shuts off and pilot goes with it.....everytime.

The pilot lights with no problem and stays on all day with temperature setting on pilot lighting. I've removed the burner assembly and cleaned the thermocouple and pilot tube with sandpaper. Also vacuumed and dusted the inside of the chamber and the air intake screens below. Also checked mV from thermocouple after lighting pilot, got up to 22-23 mV.

Could I have a bad control valve? Or is there something else I should check? Control valve is about $110 so don't want to replace without a good feeling that this should be it.

Thanks for any help.
Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.