Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
C-17A  
#1 Posted : Sunday, November 12, 2017 8:33:47 AM(UTC)
C-17A

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 11/12/2017(UTC)
Posts: 1

Greetings,

I have a 3 year old Kenmore upright 12.1 cu. ft. freezer in my garage. Model # 253.28262805

Recently I noticed it seemed to be "short cycling" between run and off. It would come on for maybe 3 to 10 seconds and shut off. Then, within a minute or two it would repeat the short cycling... Sometimes much sooner.

In the past it seemed to simply come on......run a good while (at least several minutes or more) then shut off for a good while (at least several minutes or more).

It freezes just fine, normally holding between 7F and 10F inside temp even at the first setting of the internal thermostat switch.

I became concerned this on/off short cycling might burn my compressor out or drastically shorten its life...

SO, I did some internet research and the finger seemed to point to either the start device/controller unit or the run capacitor. I simply replaced both with a brand new 216985001/297286803 run capacitor and a new 216954214 controller.

However, it seems to have changed little as to on/off cycling or run time.

Could this be normal, the short run time? Could the temperature switch/controller be bad?

What else should I check/look into?

TIA, Randy "C-17A"
Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.