Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
jumpeeman  
#1 Posted : Thursday, October 19, 2017 6:47:08 AM(UTC)
jumpeeman

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 2/18/2013(UTC)
Posts: 5

Hello! My "Load Sensing" Whirlpool washer fills to the top no matter if I fill it with clothes or just put in a pair of socks. I checked YouTube and gone through the steps to check the Auto Load Sensing Switch (check voltage on the Violet, Pink and White w/Red wires. . .all have 120 volts. Seems the common problem I see online is the washer starts to agitate immediately upon starting, while filling at the same time. .Mine doesn't do this. . it just starts filling. .and continues to fill to the top every time. I've removed the plastic tube, blown through it and it seems clear. . I then sucked on it and it pulled water up, then blew again to clear the line. I could just order a replacement switch for $55 but according to the video (https://www.youtube.com/watch?v=Vc05y4lNWNA) if you're getting 120v from those 3 wires, then it isn't the switch. There must be another component to this "Load Sensor" in addition to a water level sensor. . .like a "weight" sensor? Any advice is appreciated. . .I miss my manual water level dial !!!!
Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.