Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Diamondguy206  
#1 Posted : Tuesday, October 27, 2009 4:33:02 PM(UTC)
Diamondguy206

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 10/27/2009(UTC)
Posts: 1

HI,
First time poster.

I have a Hotpoint gas range mmodel number RGB745WEA7WW that the oven wasn't heating. It would take the oven 45 minutes to preheat to 400 degrees. So I changed out the ignitor after reading other posts online. Well, I got it installed and turned on the oven. The ignitor turned on and a few seconds later I heard the gas being released. When the gas ignited it gave a small boom and the noven door shook slightly. There mwas also a smell of gas in the kitchen. It startled me pretty good. I thought it might be because the ignitor mwas too far away from the gas tube but when IU bent the mounting bracket closer, it did the same thing.
Any ideas on what the issue might be?
Obviously I'm worried to even use the oven at this point fearing an explosion.
Thanks for any help!
Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
Users browsing this topic
Similar Topics
Maytag Gas Range Help, Please (Oven Repair (including Ranges and Cooktops))
by weekend warrior 11/24/2011 5:54:08 AM(UTC)
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.