Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
garywool93  
#1 Posted : Friday, August 30, 2013 1:23:19 PM(UTC)
garywool93

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 8/30/2013(UTC)
Posts: 6

Dishwasher was functional but motor sound became progressively louder until one day would not run. When started, the tub fills normally. When full, the motor runs in 1-2 second loud bursts. I think I can hear faint sounds of water circulation during the bursts. Through the motor windings I can see a white shaft that spins when the motor starts. When I removed the lower wash arm, there was some broken glass found and there is impacted food in some areas of the large round assembly upon which the arm is mounted ? this is pump or impeller? What are most likely problem/problems? when cycle is cancelled, the tube drains normally and dishwasher shuts doen normally. Thanks for any assistance you could afford.
Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
HumboldtRepairMan  
#2 Posted : Friday, August 30, 2013 3:13:49 PM(UTC)
HumboldtRepairMan

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 7/16/2013(UTC)
Posts: 916

Clear all debris from lower area including from in front of the food grinder if you have one. Check voltage leading to sump pump should be 120v if not you have a bad main board if you do then more then likely your sump pump is going out or bad. Continuity test the motor to determine that. Good luck
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.