Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
mkaminski  
#1 Posted : Monday, June 15, 2009 3:50:56 AM(UTC)
mkaminski

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 6/15/2009(UTC)
Posts: 3

The "solid pack" function on this 2 year old compactor recently stopped working. When the "solid pack" switch is in the "on" position, the ram doesn't stop in the down position, but cycles back up. What could be causing this?
Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
Gene  
#2 Posted : Monday, June 15, 2009 5:39:21 PM(UTC)
Gene

Rank: Advanced Member

Groups: Senior Expert
Joined: 7/19/2007(UTC)
Posts: 27,455

Most likely the problem is a bad switch. You can check it for continuity.

- The part number for the switch is AP3180528

Talk to the APP team regarding the part ETA.

Here are the breakdown diagrams and Replacement parts for WHIRLPOOL KUCS03FTSS0 | AppliancePartsPros.com

Gene.
mkaminski  
#3 Posted : Tuesday, June 16, 2009 1:59:55 AM(UTC)
mkaminski

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 6/15/2009(UTC)
Posts: 3

Gene, Thanks...I thought it might be the switch. Your reply was very helpful. Mike
mkaminski  
#4 Posted : Monday, June 22, 2009 1:51:39 AM(UTC)
mkaminski

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 6/15/2009(UTC)
Posts: 3

Gene, I changed the switch and solid pack worked for a day, then stopped again. What else could be the problem? Mike :confused:
tyl604  
#5 Posted : Thursday, July 16, 2009 5:53:41 PM(UTC)
tyl604

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 2/11/2009(UTC)
Posts: 22

Mkaminski - I have an older Kitchenaid compactor and it does the same thing. Every once in a while it will decide to stay down and solid pack. Another problem - unless I hold the on/off switch the plunger will stop; if I hold the switch it works fine but as soon as I let off the plunger stops. Do you also have this problem? I replaced the on/off switch but it did not help. I am wondering if I need to replace the solid pack switch too. I just replaced the inside switch that has a flap (the base plate pushes a flap which works a button on the switch when it reaches the top so it knows where to stop) so that is new and I still have the problem.
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.