Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
another mom  
#1 Posted : Sunday, April 5, 2009 6:39:42 PM(UTC)
another mom

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 1/9/2009(UTC)
Posts: 5

I was given this washer because they "couldn't get the door to work". It gives you an error code that the door is unlocked.
the rotating cam is in the locked position, keeping the door from closing. I can manually do the door lock test through the service mode. I can hear the switch working, but the cam stays in place. reminds me of a car door lock that was manuevered when the door was open. Does that make sense? washer works fine if something is put in front of the door to hold it shut. You just have to go through the service mode, lock and unlock the door, then set it, and it'll run. any ideas? Can the cam be rotated back, or do I need to buy another switch?
Rhonda
Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
denman  
#2 Posted : Monday, April 6, 2009 6:38:16 AM(UTC)
denman

Rank: Advanced Member

Groups: Senior Expert
Joined: 2/29/2008(UTC)
Posts: 19,638

Sounds like the switch is working since it passes diagnostics.
More like you have a mechanical latch problem.

Perhaps the following will help
http://www.servicematters.com/m...ibrary/docs/16010061.pdf
another mom  
#3 Posted : Monday, April 6, 2009 8:51:58 AM(UTC)
another mom

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 1/9/2009(UTC)
Posts: 5

well,I got brave, and looked to see which way the cam turned. I used a screwdriver and pushed it until it physically unlocked. It clicked so hard and loud, I was afraid I'd snapped it off, being plastic, but it seems to be working now. I figured if I actually broke the piece off, I'd have to replace the whole switch, but if I did nothing, it was going to have to be replaced, anyway. I didn't mind doing the diagnostic each time, but it was rather a pain! So, for the cost of a soap dispenser, which is weirdly missing,and a LOT of cleaning, I got a nice maytag neptune.
Now, if I could figure out what's wrong with my ge frontloader, I could bless someone else with a nice washer!
Thanks for sending me in the right direction!
Rhonda
denman  
#4 Posted : Monday, April 6, 2009 10:05:06 AM(UTC)
denman

Rank: Advanced Member

Groups: Senior Expert
Joined: 2/29/2008(UTC)
Posts: 19,638

On the GE problem, I would start a new thread of your own.

I did look up your previous post and saw that it was just added to another persons thread and the original problem was on a Frigidaire.
You may get a better response with your own thread.
Problem is that GE is a pain to get any info on but it is worth a try.
another mom  
#5 Posted : Monday, April 6, 2009 1:58:29 PM(UTC)
another mom

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 1/9/2009(UTC)
Posts: 5

thanks, I'll try that
Rhonda
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.