Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
gerardo123  
#1 Posted : Monday, August 8, 2011 12:06:01 AM(UTC)
gerardo123

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 8/8/2011(UTC)
Posts: 4

The washer goes through all the wash cycles but will not go into final spin. It does agitate in both directions. I had a bearing issue and fixed it after putting tub back in i now have a spin problem..
Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
sidfink43  
#2 Posted : Monday, August 8, 2011 7:52:02 PM(UTC)
sidfink43

Rank: Advanced Member

Groups: Senior Expert
Joined: 3/29/2009(UTC)
Posts: 11,699

The usual prognosis with your problem is the speed control board, but also check out the door switch and the wiring with it.
gerardo123  
#3 Posted : Monday, August 8, 2011 10:13:41 PM(UTC)
gerardo123

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 8/8/2011(UTC)
Posts: 4

it spins fine when the washer is empty? if the load is what we used to use a normal load of clothes. It wont spin. if i put in two pair of jeans it spins if i put in 5. it wont?
sidfink43  
#4 Posted : Tuesday, August 9, 2011 4:02:45 AM(UTC)
sidfink43

Rank: Advanced Member

Groups: Senior Expert
Joined: 3/29/2009(UTC)
Posts: 11,699

Ok, that suggests a problem with the motor or belt. Run it with the back off and see what happens with a full load, that should tell you where the problem lies.
gerardo123  
#5 Posted : Tuesday, August 9, 2011 9:58:05 AM(UTC)
gerardo123

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 8/8/2011(UTC)
Posts: 4

With the back off and a full load. it will just tumble left for about 30 seconds, and then tumble right. it does this untill the cycle is complete and then turns off. The motor does seem to be a little hot not sure if this is normal. The belt is nice and tight.
sidfink43  
#6 Posted : Tuesday, August 9, 2011 1:10:55 PM(UTC)
sidfink43

Rank: Advanced Member

Groups: Senior Expert
Joined: 3/29/2009(UTC)
Posts: 11,699

That sounds like your speed control board, but the only way to be sure is to replace it. If you buy from this site and the part does not fix the problem you can return it. If that is not the problem the main control unit is the next suspect.
gerardo123  
#7 Posted : Tuesday, August 9, 2011 2:56:59 PM(UTC)
gerardo123

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 8/8/2011(UTC)
Posts: 4

Is there a way to test them. I already have $300 in repair cots from the tub assembly and bearings. I am coming close to new replacement at this time.
sidfink43  
#8 Posted : Tuesday, August 9, 2011 6:08:01 PM(UTC)
sidfink43

Rank: Advanced Member

Groups: Senior Expert
Joined: 3/29/2009(UTC)
Posts: 11,699

There should be a tech sheet inside the lower service panel that will tell you how to test components.
Users browsing this topic
Similar Topics
Frigidaire Front Load wont spin but all else good (Washer Repair)
by lwrdrhvn 7/23/2011 11:41:13 PM(UTC)
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.