Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Frank Miller  
#1 Posted : Friday, January 2, 2009 12:05:32 PM(UTC)
Frank Miller

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 12/22/2008(UTC)
Posts: 3

[FONT='Calibri','sans-serif']Sometimes in wash or spin, the motor runs start, stop, start, stop about twice a second for several minutes. [/FONT][FONT='Calibri','sans-serif']Sometimes it just hums as if it isn't getting near enough power.[/FONT]
[FONT='Calibri','sans-serif']The Motor is not binding and usually washes at full speed and power.[/FONT]
[FONT='Calibri','sans-serif']If the start - stop symptom occurs in Normal Fast, then Gentle Fast 'may' cause the motor to hum and not turn. There is no speed difference between Fast and Slow, both appear to be fast.[/FONT]
[FONT='Calibri','sans-serif']Running the E-Prom tests show no errors.[/FONT]
[FONT='Calibri','sans-serif']I replaced the Control Module, AP3156198 but the symptoms continued.[/FONT]
[FONT='Calibri','sans-serif']I then found the connection inside the motor for the low speed operation is intermittently open when the motor’s centrifugal switch is engaged so it looks like the motor will need to be replaced but the replacement (P/N AP3160670) has a completely different power plug and requires a starting capacitor that is not needed with the current motor. Is it possible order the correct motor? If not, how do I connect the existing plug/wiring to the replacement motor?[/FONT]
Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.