Appliance Repair Forum

Appliance Repair Forum (http://forum.appliancepartspros.com/)
-   Washer Repair (http://forum.appliancepartspros.com/washer-repair/)
-   -   Whirlpool top-loader, burnt belt? (http://forum.appliancepartspros.com/washer-repair/504759-whirlpool-top-loader-burnt-belt.html)

washerbroken2 10-28-2012 10:33 AM

Whirlpool top-loader, burnt belt?
 
3 Attachment(s)
My Whirlpool top-loader LSC8244EQ0 agitator stopped working last week. I took it apart and found the motor coupler in pieces. I ordered one and replaced it last night. This morning my wife washed a load. For the first ten minutes everything seems fine, then she reported burning smell and shut off the washer.

I took it apart and found a rubber belt/gasket loose on a round housing below the tub, and above the drive gear housing (?).

See the attached pictures for the loose belt/gasket.

Questions:
1) What is this part?
2) Is it difficult to fix?

Thank you so much.

sidfink43 10-31-2012 07:41 PM

That is not an operating belt.

I suspect your new coupler is jammed. Take another look at it, and if necessary fix any problems or replace it.

fairbank56 10-31-2012 09:09 PM

It is a sound dampening ring that is simply placed around the brake housing to dampen noise caused by brake action. It is fine as it is.

Eric


All times are GMT -7. The time now is 09:05 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17