Appliance Repair Forum

Appliance Repair Forum (http://forum.appliancepartspros.com/)
-   Washer Repair (http://forum.appliancepartspros.com/washer-repair/)
-   -   Epic Z- Door lock problem? (http://forum.appliancepartspros.com/washer-repair/504185-epic-z-door-lock-problem.html)

cvarble 10-23-2012 07:40 PM

Epic Z- Door lock problem?
 
Hey guys-
I'm hoping someone can help me or point me in the right direction.

Problem: the washer goes through the cycle and freezes on the last minute. Its finished, the water drains, but the door on the washer won't unlock.

The first problem code was F20- low or no water pressure. After many steps, I cleaned out the water intake in the back, yes, it was goobered up pretty badly.

The door STILL won't unlock so I was just positive that the door lock mechanism was bad. I replaced it. STILL when I do the diagnostic cycle, it finishes at 'rinse and spin' meaning check door lock mechanism.

I was able to put it through a 'rinse and spin' cycle, the water did fill the tub and drain out, but it still froze with one minute to go and the door didn't unlock.

Do any of you guys have any ideas on where to go from here?

Thanks for your help- I appreciate it!

Christina

Gene 10-24-2012 07:19 PM

Hi Christina,

Very likely the problem is a bad main control board (CCU).

- The main control board Part number: W10205976

Part number: W10205976



Here are the breakdown diagrams and Parts for Maytag MHWZ400TQ01 Washer - AppliancePartsPros.com

Gene.

cvarble 10-24-2012 07:49 PM

UGH! Not what I wanted to hear!!!
 
Thanks Gene- not what I wanted to hear, but after replacing the pressure switch today and still having the same problem- it's what I was beginning to think too.
I appreciate your help!

Gene 10-24-2012 08:11 PM

You are welcome. Keep us posted.

Gene.

cvarble 11-16-2012 05:57 AM

ugh!
 
So I ordered and received the CCU. I replaced and and still the same problem. I plug it in and turn it on, nothing. I do diagnostics and the dial spins around to 'door lock'.

Any other ideas?

Christina

Gene 11-16-2012 03:49 PM

Hi Christina,

I'm sorry to hear it. You already replaced all parts which could cause it. Check the wire harness between the door lock and the CCU. Make sure all connections are firm.

If there is nothing wrong then you probably have to call a factory authorized tech.

Gene.


All times are GMT -7. The time now is 03:18 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17