Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
rowdy020560  
#1 Posted : Saturday, November 7, 2009 7:59:42 PM(UTC)
rowdy020560

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 11/7/2009(UTC)
Posts: 1

Ok here's the deal, having same problem as other about freezer/frig. I have learned that my heater is bad , broken on both ends, evap coils frozen solid, put halogen worklight in to defrost over night, when i plugged it back in coils got cold, then started to frost up after couple days, back to frozen, because no heater, seemed to run all the time, so I turned the defrost timer til it went off, after awhile, (didn't time how long) came back on, so timer should be okay right? when in defrost mode I checked for power to the wires going to heater and and test light lit up. good sign for okay timer right ? haven't tested thermo yet but read on here to do it cold for a closed curcuit. Well how do you test it , this is what I did, check cont. from where the 2 wires from thermo go into the molded 3 pin plug, 2 wires to 1 pin to the single pink wire had continuity for less than a minute, then it went away I assume cause I had it outside the freezer. well plugged it back in for 5 min. and it had no continuity this time either it wasn't in long enough or is bad , so I going to replace thermo and heater, sound like I'm doing the right thing ?

thanks in advance, hope order parts sunday the 8th.

Arnie
Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.