Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
kjhume  
#1 Posted : Sunday, March 18, 2018 5:30:21 PM(UTC)
kjhume

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 3/18/2018(UTC)
Posts: 5

Never had an issue with this DW in the past. 4 weeks ago it went dead, did the research and replaced the thermal fuse and associated wiring harness. Used a volt meter to confirm fuse was indeed blown and shorting across the fuse terminals energized the DW. So replaced and all was good until two weeks ago, same situation...no power and fuse was open just like first time.

I researched forums and found two possible issues....1) not replacing the entire wire harness (I did replace the entire harness) and 2) loose spade connectors to the heating element that drew excess current causing wires/connectors to melt. Well I looked over the entire harness and found 1) no loose spade type connectors and no evidence of over heating wires.

When the fuse blows about an inch of water is left in the bottom of the DW.

There was mention of running a diagnostic cycle for the DW....I can't find any details on HOW to do this.

What are the next steps suggestions to run down causes to this fuse to keep blowing? Thanks!!
Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.