Customer Support 7 days a week

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
sdhruva  
#1 Posted : Friday, July 11, 2014 9:24:01 PM(UTC)
sdhruva

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 7/11/2014(UTC)
Posts: 2

Hi Gene or an expert.

A few month ago, it was noted that the top part of the freezer was warmer, but not the bottom. The refrigerator section was starting to warm too. Unplugged the fridge, cleaned the coils in the compressor compartment. Plugged in and noted that the condenser motor was not running, and the compressor would run and then stop. Evaporator motor was not coming on. Anyway, a few plugging and un-plugging seemed to fix the issue. It worked fine and then every 4 to 6 weeks the same issue and it would fix itself (quick unplug and then plug). Finally called a repair person. He said that several things could be wrong: including low Freon, defective evaporator assembly, condenser fan etc. He also said needs new main board too. The compressor was running at 0.65 AMPs and unit has "pantal (?)" frost pattern.

The fridge has been well taken care of and looks as if bought last week!. Since the machine works 100% most of the time, I am lost and don't believe it is low Freon. Any thoughts? I am tempted to believe that it is the MB.

Thanks in advance for all the help.
Sponsor
See inside of your appliance - diagrams and part photos for virtually every model.

powered by AppliancePartsPros.com
 
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.