Appliance Repair Forum

Appliance Repair Forum (http://forum.appliancepartspros.com/)
-   Blender Repair (http://forum.appliancepartspros.com/blender-repair/)
-   -   Kitchenaid Professional 600 Mixer (http://forum.appliancepartspros.com/blender-repair/525190-kitchenaid-professional-600-mixer.html)

ssbbidask 05-01-2013 06:35 PM

Kitchenaid Professional 600 Mixer
 
Hi, I have a Pro 600 mixer that I just rebuilt with new gears. The unit also needed a new planetary as the shaft became loose causing some metal shavings in the housing.

When I returned unit to operation the motor began hesitating. I at first thought the shaft was dirty where the electronics found a "dead spot" on the contact. The unit doesn't respond to any movement on the speed switch. I found that I could start the motor by moving the fan though this would be impractical once the unit housing was replaced. I can tap the back of the housing to get the motor started. We also find the motor seems to run slower than the other units we use. I don't know if this would be the motor, the brushes (if they are replaceable) or the electronics.

Reinholdsmith 06-08-2013 04:54 AM

You should probably check the shaft..their is definitely something wrong with it i wonder..otherwise this problem wouldn't have occurred in the first place.


All times are GMT -7. The time now is 10:26 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17